LOGETUR TIL STEGE august – september 2019

Lørdag morgen d. 31. august drog seks Gefionsøstre, Anette J., Anette M., Ulla H., Ulla P., Winnie og Lene, mod Stege.

Vores første oplevelsesstop på vejen var Torvang Samlermuseum. Her havde én mand gennem tiden samlet alverdens ting, såsom køkkengrej, værktøj, inventar m.m. Det var interessant og sjovt og det gav anledning til snak om gode minder og oplevelser. Da vi havde set os mætte på alle de indsamlede genstande, gik vi ind til spisestedet, hvor vi indtog en dejlig frokostbuffet, som vor mor lavede den.

Nu var vi klar til den næste lidt mere seriøse del af vores oplevelser, nemlig to kirker, der begge er dekoreret med kalkmalerier af Elmelundemaleren. Det var Elmelunde Kirke og Fanefjord Kirke. Det var spændende, kirkerne mindede meget om hinanden, da malerierne stort set var ens, men der var alligevel forskelligheder. Udsigten var smuk begge steder.

Så blev det tid til at køre til vores hotel Præstekilde til lidt hygge og afslapning før middagen. Det var et dejligt hotel som lå i forbindelse med en golfbane. Værelserne var fine med skøn udsigt. Vi mødtes til en drink på terassen før vi  gik ind og indtog en lækker to-retters menu. Vi afsluttede aftenen med kaffe og chokolade i et hyggeligt opholdsrum og allerede kl. ca. 22.00 gik vi til ro trætte af varmen og de mange oplevelser.

Søndag morgen startede med lækker morgenbuffet, før vi kørte hjemad. På vejen kørte vi til Vallø og så slottet og den smukke og velholdte slotspark, hvorefter vi kørte til Strøby Egede og tog afsked over en dejlig frokost på en god italiensk restaurant.

møn20

møn17 kopi

Odd Fellows 200 års jubilæum

Odd Fellow Ordenen er en loge stiftet i USA i 1819, og logen kan derfor i år fejre sit 200-års jubilæum. Ordenen har 96.000 medlemmer i Europa og har eksisteret i Danmark i 140 år. Jubilæet fandt bl.a. sted i Palæet på Bredgade, hvor 200 året blev fejret d. 26. April 2019 for logens medlemmer og pårørende.

Odd Fellow 200 year 1